Üle 600 tudengi hakkab saama erialastipendiumi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kinnitas loetelu õppekavadest, millel õppivad tudengid hakkavad järgmisest õppeaastast saama tõukefondide abil 160-eurost erialastipendiumi.

Stipendiumidega, mida makstakse programmist Primus, loodetakse suunata noorte valikuid majanduse kasvuvaldkondades vajalike erialade kasuks, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Kasvuvaldkondade määramisel lähtuti OECD ja Euroopa Liidu metoodikast ja niinimetatud nutika spetsialiseerumise protsessist, mille käigus selgitati Eestis välja need ettevõtluse valdkonnad, kus on keskmisest suurem kasvupotentsiaal ja loodav lisandväärtus.

Õppekavade valimisel võeti aluseks Arengufondi analüüs, mille järgi on tugevama potentsiaaliga kasvualad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tervisetehnoloogiad ja -teenused ning ressursside väärindamine erinevate tehnoloogiate kasutamise abil.

Toetatavad õppekavad on jaotatud kahte gruppi. Neist esimeses on nutika spetsialiseerumisega tihedamalt seotud õppekavad, kus hakkab erialastipendiumi saama kuni pool uuel õppeaastal õpinguid alustavatest üliõpilastest, ning teises nutika spetsialiseerumisega nõrgemalt seotud õppekavad, kus makstakse stipendiumi kuni kolmandikule uutest tudengitest.

Kokku on loetelus 51 õppekava. Tallinna Tehnikaülikoolis on toetatavaid õppekavasid 30, Tartu Ülikoolis 13, Eesti Maaülikoolis viis, Infotehnoloogia Kolledžis kaks ja üks Tallinna Tehnikakõrgkoolis.

160 euro suurust stipendiumi makstakse 10 kuud õppeaastas ja seda on õigus taotleda alates esimesest semestrist. Stipendiumifondi eelarve on järgmisel õppeaastal miljon eurot, mis võimaldab stipendiumi maksta 620 tudengile. Stipendiumide maksmist korraldavad kõrgkoolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles