Türgi võimud vahistasid kaevandustragöödiaga seoses 18 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaksed eile Somas kaevandusõnnetuses hukkunud kaevuri haua juures leinamas.
Omaksed eile Somas kaevandusõnnetuses hukkunud kaevuri haua juures leinamas. Foto: Scanpic

Türgi politsei vahistas täna 18 inimest, keda kahtlustatakse traagilise kaevandusõnnetusega seotult hooletuses. Arreteeritute hulgas on kaevanduse operaatorfirma juhid, teatas kohalik meedia.

Eile lõppesid Türgis Soma linna kaevanduses päästetööd, kui maa alt toodi välja viimased kaks surnukeha.

Soma kaevandusõnnetus on Türgi kõigi aegade rängim tööstusõnnetus. Teisipäeval toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud varingus sai surma 301 kaevurit.

Kümned prokurörid on määratud kaevandusõnnetust uurima. Praegu usuvad võimud, et põleng sai alguse lühisest.

Kaevanduse operaatorfirma Soma Komur lükkas ümber kõik väiteid, nagu võiks tragöödia taga olla nende hooletus.

«Me oleme kõik väga rängalt tööd teinud. Ma ei ole sellist intsidenti 20 aasta jooksul näinud,» sõnas Soma Komuri direktor Akin Celik. Praegu pole teada, kas vahistatute hulka kuulub ka Celik.

Ekspertide esialgse hinnangu kohal oli kaevanduses täitmata jäetud mitmed ohutusnõuded, sh oli puudus vingugaasianduritest ning kaevanduse laed olid metalli asemel tehtud puidust.

Katastroof tekitas paljudes türklastes valitsuse vastu raevu ning mitmes linnas toimusid protestid. Pahameelt puhus veelgi rohkem lõkkele valitsuse reageering õnnetusele,mis protestijate arvates oli lihtsalt südametu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles