Täna Postimehes: värske peaminister rõõmustab 43 protsenti rahvast

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrged külalised tutvuvad Kevadtormiga. Esiplaanil peaminister Taavi Rõivas.
Kõrged külalised tutvuvad Kevadtormiga. Esiplaanil peaminister Taavi Rõivas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pea kaks kuud peaministriks olnud Taavi Rõivas on lühikese ajaga ära teeninud üle 40 protsendi rahva toetuse, selgub Turu-uuringute ASi värskest küsitlusest.

Aprillikuus palusid Turu-uuringute küsitlejad kokku 1003 inimeselt vastust, kuidas nad hindavad Reformierakonna otsust pakkuda peaministriks Taavi Rõivas ja kui pädevaks nad Rõivast peavad.

43 protsenti kõigist vastajatest ütles, et Rõivas oli väga õige või pigem õige valik ja ametis pädevaks hindas teda 44 protsenti vastajatest. Eesti vastajate seas on toetus värskele peaministrile 55 protsenti, muu rahvuse esindajate puhul vaid 19.

Sotsioloog Juhan Kivirähk tõdes uuringutulemusi kommenteerides, et Reformierakond tegi õige otsus ja rahvas on selle üsna hästi vastu võtnud. «Mina isiklikult oleks näinud küsimust, kus oleks pandud võrdlusesse, et kas oleks olnud parem, kui peaministriks oleks saanud Siim Kallas, aga selle üle saab ainult spekuleerida,» ütles Kivirähk.

Valeks või pigem valeks on Rõivase peaministriks saamist hinnanud Keskerakonna toetajad. Aga nii Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide kui ka Isamaa ja Res Publica Liidu valijad hindavad otsust pigem positiivseks.

Pikemalt loe esmaspäevasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles