Interfax: Putin andis korralduse tõmmata üksused Ukraina piirist eemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidi vahendusel tehtud fotodelt on näha, et 9. mail olid Vene üksused samal kohal ukraina piiri lähistel, kus 26. märtsilgi.
Satelliidi vahendusel tehtud fotodelt on näha, et 9. mail olid Vene üksused samal kohal ukraina piiri lähistel, kus 26. märtsilgi. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis korralduse viia Ukraina piiri lähistel korraldatud õppustel osalenud väeüksused sõjaväeosadesse tagasi, vahendas Interfax.

Putin põhjendas seda kevadiste õppuste, mis viidi läbi Belgorodis, Brjanskis ja Doni-äärses Rostovis, lõppemisega.

Vene president andis sarnase korralduse ka 7. mail, kuid siis jäid Vene väed Ukraina piiri lähistele edasi. NATO oletusel saatis Venemaa Ukraina piiri lähistele ligi 40 000 sõdurit, et hirmutada ukrainlasi. Sõjandusekspertide oletusel olid need lahinguvalmiduses.

Vaatamata sellele, et Interfax teatab täna presidendi järjekordsest lahkumiskorraldusest, pole NATO Vene väeüksuste liikumist kinnitanud.

Uudisteagentuuri AFP andmetel nõuab Venemaa aga Ukrainalt oma vägede piirilähedastelt aladelt eemale tõmbamist. Ukraina on valmistunud Venemaa võimalikuks rünnakuks, tugevdades piirilähedastel aladel paiknevaid üksusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles