Eesti meeskond osaleb Nord Streami regatil

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami regatil osalevad purjekad peatusid eelmisel nädalal Tallinna sadamas.
Nord Streami regatil osalevad purjekad peatusid eelmisel nädalal Tallinna sadamas. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Eesti meeskond osaleb järgmisel nädalal Läänemerel algaval Nord Streami nime kandval regatil, mis kulgeb Venemaalt Peterburist Saksamaale Warnemündesse.

Nord Stream Race nimeline regatt algab 30. mail Venemaalt Peterburist ja liigub Soome lahes Helsingisse, kus toimuvad eraldi võistlused sadamas. Helsingist liiguvad jahid edasi Saksamaale Warnemündesse, kus toimub 7. juunil regati lõputseremoonia.

Eesti meeskonna kapteni Alar Volmeri sõnul said eestlased võimaluse regatil osaleda tänu sellele, et Türgi meeskonnal tekkisid probleemid ja nad ütlesid osalemisest ära. «Ma olen purjetanud Nõukogude Liidu erinevates koondistes ja sellest ajast on mul kogunenud terve hulk häid sõpru, kellest mõned on juhuslikult seotud Peterburi jahtklubiga. Tänu nendele kontaktidele saime võimaluse kaasa teha,» ütles Volmer Postimehele.

Regati nimi Nord Stream Volmeri sõnul Eesti meeskonnale takistuseks ei saanud, kuna poliitika ja sport kaks eri asja.

«Eesti president käis ka Moskvas võiduparaadil ja Eesti koondis osales Sotši olümpiamängudel. Sport on sport ja poliitika on poliitika. Meil on poliitika tegelemiseks parlament, parteid ja ministrid. Meie oleme sportlased. Meie oleme poliitilisest pudipadist üle ja ei ütle ära võimalusest osaleda suurepärasel regatil selle pärast, et see kannab gaasitoru nime,» lausus ta.

Eesti meeskond osaleb regatil Swan60 klassi jahiga, mis kannab nime Petite Flamme. «Swan60 on sama, mis Maserati autode seas. Sellise asjaga sõitmise eest oleksin valmis isegi peale maksma,» märkis Volmer. Regatil osalevast kaheksast alusest on kuus Swan60 klassi jahid, mis annab Volmeri sõnul suurepärase võimaluse võistelda võrdsetel alustel. Ta lisas, et näiteks Eesti vetes toimuvatel regattidel osalevad tavaliselt väga erinevad jahid, mida on omavahel keeruline võrrelda.

Volmeri sõnul on Eesti meeskond on praeguseks koos. Swan60 meeskond on 16-liikmeline, kuid Eestist osaleb regatil rohkem inimesi. «Mõned meeskonnaliikmed vahetuvad, osad tulevad osad lähevad. Üle 16 inimese ei saa pardale võtta, vajadusel saaksime hakkama ka neljateistkümnekesi, aga näites 17 inimest laevale minna ei tohi,» lausus ta.

Regati üks sponsoreid on Venemaa riiklik gaasikompanii Gazprom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles