Galerii: Võidupüha paraad Viljandis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võidupüha paraad toimus sel aastal Viljandis ning oli pühendatud Kaitseliidu taasloomise 20. aastapäevale, Noorte Kotkaste organisatsiooni 80. sünnipäevale ning Ümera lahingu 800. aastapäevale.


Tund enne keskpäeva rivistusid Viljandi kesklinnas Kaitseliidu üksused - üheksa kompaniid, üks üksikrühm, kolm miinipildujarühma, kolm tankitõrjerühma, neli orkestrit, 13 lippu.

Paraadi rivistaja on Kaitseliidu Tartu maleva pealik major Ülar Vomm. Paraadi juhatas Kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste. Paraadil osalejaid tervitas Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes pidas Võidupüha kõne ning saatis maakondadesse teele võidutule.

Tuletoojad siirduvad oma kodumaakondadesse, kus nad maakaitsepäevade raames annavad tule edasi maakonna omavalitsusjuhtidele, kes omakorda viivad tule linnadesse ja valdadesse, et just Võidutulest saaksid süttida kõik jaanituled üle Eesti.

Paraadi lõppedes lendasid üle linna Poola hävitajad, mis rõhutasid Eesti kuulumist NATOsse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles