Kohus mõistis Tamsalu jõhkras veretöös süüdistatavatele pikad vangistused

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15aastase Marily julmas mõrvas süüdi mõistetud Valeri politsei konvoibussis Rakvere kohtumaja hoovis.
15aastase Marily julmas mõrvas süüdi mõistetud Valeri politsei konvoibussis Rakvere kohtumaja hoovis. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohus mõistis täna pikaks ajaks vangi mulu kevadel Tamsalus alaealise koolitüdruku mõrvanud 17-aastase Valeri, 34-aastase Natalja ja 52-aastase Sulevi.

Viru maakohtu pressiesindaja teatel tunnistas kohus tänase otsusega 17-aastase Valeri süüdi mõrvas, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle karistuseks üheksa-aastase vangistuse.

Valeri õde, 34-aastane Natalja tunnistati süüdi mõrvale kaasaitamises, sugulise kire vägivaldses rahuldamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises ning talle mõisteti 16-aastane vangistus. Natalja elukaaslane, 52-aastane Sulev tunnistati süüdi vägistamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises ning talle mõisteti 14-aastane vangistus.

Kõigi kolme süüdistatava puhul loetakse karistuse kandmise algust nende kinnipidamise hetkest. Samuti peavad süüdistatavad hüvitama sundraha ja kriminaalmenetluse kulud, lisaks on Valerilt ja Nataljalt välja mõistetud ka tsiviilhagi.

Möödunud aasta 22. märtsi hommikul leiti Tamsalu terviserajalt 15-aastase tüdruku surnukeha. Tapmises kahtlustatavatena peeti samal päeval kinni Valeri ja Natalja, järgmisel päeval võeti nad kohtu loal vahi alla. 26. märtsil pidas politsei kinni kolmanda kahtlusaluse, Sulevi, kes vahistati 28. märtsil.

Süüdistuse kohaselt võtsid Valeri, Natalja ja Sulev mullu 18. märtsi õhtul 15-aastaselt tüdrukult vabaduse ning hoidsid teda Tamsalus Koidu tänavas asuvas korteris kuni 21. märtsi õhtuni. Sel ajavahemikul tarvitati tüdruku suhtes nii vaimset, füüsilist kui ka seksuaalset vägivalda.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungitel tunnistas Valeri end süüdi, Natalja ennast tapmisele kaasaaitamises süüdi ei tunnistanud, Sulev ennast süüdi ei tunnistanud.

Kohtuvaidlustes palus prokurör mõista Nataljale 17-aastane, Sulevile 15-aastane ja Valerile 9-aastane vangistus.

Natalja kaitsja palus oma kaitsealuse kehalises väärkohtlemises ja mõrvale kaasaaitamises õigeks mõista, mööndes, et seksuaalkuriteos ja isikult vabaduse võtmises on tema kaitsealune süüdi. Sulevi kaitsja palus oma kaitsealuse õigeks mõista ja Valeri kaitsja palus oma kaitsealusele kergemat karistust.

Kohus arutas kriminaalasja kinniste uste taga, seda kannatanu ja alaealise süüdistatava huvidest lähtuvalt, märkis kohtu pressiesindaja.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud otsuse teatavaks vähem kui kuu aja pärast, 11. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles