Siseministeerium tahab suurendada Eesti riigi kohalolekut Ida-Virumaal

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Täna kogunes siseministeeriumis minister Hanno Pevkuri kutsel töörühm, kes leppis kokku Ida-Virumaa tegevuskava koostamises perioodiks 2015-2020.

Töörühma kuuluvad kuue ministeeriumi, Ida-Virumaa omavalitsuste ja teiste asutuste esindajad, kellega koos vaadatakse üle arengukavad ja investeeringute plaanid, teatas siseministeeriumi pressinõunik.

Siseministeeriumi Ida-Virumaa nõuniku ja töörühma koordinaatori Aimar Altosaare sõnul on uue arengukava eesmärk muuta Eesti riigi kohalolek selles piirkonnas märgatavaks, luua noortele köitvam keskkond õpinguteks ja eneseteostuseks ning paremad tingimused investeeringute paigutamiseks Ida-Virumaa erinevatesse majandussektoritesse. «Tööstuse ja logistika kõrval on siin olulisemaks muutumas ka turismisektor,» lisas ta.

«Ida-Virumaa demograafilised ja ökoloogilised probleemid on lahendatavad vaid läbi koostöö. See eeldab kõigi kolme sektori vastastikust arvestamist ning head koostööd,» rääkis Altosaar ning lisas, et kaasamine, informeerimine ja piirkonnale kasulike lahenduste väljaselgitamine ning nende elluviimine on täna tööd alustava töörühma eesmärgiks. «Mis on hea Ida-Virumaale, on hea kogu Eestile.»

Lisaks ministeeriumite esindajatele osalesid tegevuskava esimesel kohtumisel TÜ Narva Kolleži haldusjuht Jaanus Villoko, Narva linnapea Eduard East, SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse esimees Teet Kuusmik, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees Veikko Luhalaid ja Ida-Viru maavanem Andres Noormägi.

Tegevuskava koos rakendusplaaniga saab valmis ja esitatakse Vabariigi Valitsusele heakskiitmiseks veel selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles