Vene ideoloog: Ida-Euroopa on Euroopa Liidus pettunud

Mihhail Kolossok
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa ideoloogi Aleksandr Dugini sõnul on Ida-Euroopa riigid Euroopa Liidus pettunud ning Euraasia Liidust on kujunemas nende riikide jaoks atraktiivne alternatiiv.

Nädalavahetusel Helsingis Suur-Venemaa teemalisel konverentsil osalenud Dugin ütles Postimehele, et paljuski Euroopa Liidus pettunud rumeenlased, ungarlased ja bulgaarlased mõtlevad, kuhu edasi liikuda.

«Euroopa Liitu astumine kas ei aidanud paljudele sotsiaalsetele ja majanduslikele küsimustele vastata või oli vastus negatiivne. Selles olukorras muutub Suure Ida-Euroopa idee üha atraktiivsemaks ning regiooni kultuuriline, ajalooline ja majanduslik taust ainult soodustab seda regiooni mitmekesisusele vaatamata,» rääkis Dugin.

Tema sõnul on ka Euraasia Liit kujunenud atraktiivseks alternatiiviks, sest Venemaa ei ole enam imperialismi või ortodoksse marksismi allikas. 

«Ma usun, et Venemaa roll on Ida-Euroopa jaoks praegu muutumas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles