Malaisia ekspeaminister: lend MH370 ei ole kadunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahathir Mohamad
Mahathir Mohamad Foto: SCANPIX

Malaisia endine peaminister Mahathir Mohamad arvab, et USA Luure Keskagentuuril (CIA) on andmeid Malaisia kadunud lennu MH370 kohta ning varjab neid.

Mohamadi teooria kohaselt ei kukunud Malaysia Airlines Boeing 777-200 alla, vaid selle asukoht on CIAle ja lennukivalmistaja Boeingule teada, edastab Helsingin Sanomat.

«Tänapäeval ei saa kõrgtehnoloogiaga varustatud lennuk jäljetult kaduda,» kirjutas endine peaminister oma blogis.

Aastatel 1981 – 2003 Malaisia peaministriks olnud Mohamad arvab, et kadunuks tunnistatud lennuk on kuskil lennuväljal, kuid sellelt on eemaldatud kõik märgid, mis viitavad  Malaysia Airlinesile.

«Lennukijäänuste ja mustade kastide otsimisega lihtsalt raisatakse aega ja raha,» tõdes eksminister.

Mohamad on arvamusel, et lennuki süsteeme saboteeriti kadumise ajal nii, et seda ei saadud enam satelliitide ega radarite abil jälgida.

Eksminister kahtlustab, et lisaks CIAle mängis selles rolli ka lennukivalmistaja Boeing.

«Kas Boeing ebaõnnestus GPS-seadmete paigaldamisel või siis osales ta lennuki jälgimis- ja kommunikatsiooniseadmete sulgemises,» jätkas malaislane.

Malaysia Airlines lend MH370 kadus 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennundusasjatundjate arvates võis lennuk mingil põhjusel kukkuda India ookeani. Lennuki pardal oli 239 inimest.

 

 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles