Prints Charles võrdles Putinit Hitleriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi prints Charles viibib neljapäevasel külaskäigul Kanadas. Foto on tehtud 20. mail Hollandi kolledžis (Charlottetown).
Walesi prints Charles viibib neljapäevasel külaskäigul Kanadas. Foto on tehtud 20. mail Hollandi kolledžis (Charlottetown). Foto: SCANPIX

Walesi prints Charles kritiseeris Krimmi liitumist Venemaaga ja võrdles Vene presidendi Vladimir Putini Ukraina-poliitikat Adolf Hitleri omaga.

Kanada-visiidil viibiv prints vestles holokaustis lähedased inimesed kaotanud 78-aastase Marienne Fergusoniga ja ütles talle, et Vene president käitub praegu nagu Hitler, vahendas Daily Mail.

Juudi rahvusest Ferguson oli 13-aastane, kui põgenes koos perega Poolast Kanadasse.

Prints Charles avaldas esmaspäeval austust Teise maailmasõja veteranidele ja nende peredele ning külastas Halifaxis asuvat immigratsioonimuuseumi. Seal tutvustati talle muuseumis vabatahtlikuna töötavat Fergusoni. Naine rääkis Briti kuningakoja liikmele on perekonna saatusest ja tutvustas muuseumi eksponaate.

«Ma lõpetasin näituse tutvustamist ja rääkisin talle oma perekonna minevikust ning sellest, kuidas ma tulin Kanadasse,» jutustas Ferguson. «Ja prints ütles seejärel, et Putin teeb nüüd samuti nagu Hitler.»

Prints Charles on koos abikaasaga Kanadas neljapäevasel külaskäigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles