Putin: Ukraina võimu legitimeerimise protsess on positiivne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles eile, et Kiievi praeguste võimude legitimeerimise protsess on positiivne samm, kuid on raske luua suhteid inimestega, kes jätkavad karistusoperatsioone.

«Igal juhul on poliitiline protsess, seal hulgas [Kiievi] praeguste võimude legitimeerimise protsess, muidugi positiivne samm. Samal ajal on meil väga raske luua suhteid inimestega, kes tulevad võimule Ukraina kagupiirkondades jätkuvate karistusoperatsioonide taustal ja takistavad pressi tööd,» ütles Putin Shanghais ajakirjanikele.

Vene president lisas, et tema arvates oleks Ukrainas loogilisem viia esmalt läbi põhiseadusreferendum ja alles seejärel valimised.

«Minu arvates oleks see õiguslikust seisukohast palju puhtam ja lihtsam, arvestades, et Ukraina praegune põhiseadus ei luba valimisi, sest on olemas seaduslik president, ma tahaksin seda rõhutada, president [Viktor] Janukovõtš.»

Putini sõnul uut põhiseadust saaks kasutada nii presidendi kui parlamendi valimiseks ja valitsuse moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles