Kiiev pidas kinni britist RT ajakirjaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RT logo.
RT logo. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud kinnitasid täna, et hoiavad vahi all Kremli propagandakanali RT Briti kodakondsusega töötajat, kes tema tööandja teatel läks kaotsi Ida-Ukraina mässu kajastades.


Ukraina julgeolekuteenistuse SBU pressiesindaja Marina Ostapenko ütles, et RT heaks töötanud vabakutseline Graham Phillips on tõesti nende poolt kinni peetud, kuid antakse peagi üle Briti võimudele.

«Graham Phillips peeti kinni seoses faktiga, et ta oli piirkonnas, kuhu ajakirjanikel on terrorismivastase operatsiooni ajal keelatud minna,» selgitas Ostapenko. «Minu andmeil toodi ta Kiievisse, et anda siin üle Briti konsulaadile.»

RT tegi täna avalduse, milles väitis, et pole Phillipsist kuulnud 24 tundi pärast seda, kui Ukraina võimud ta Mariupoli linna lähedal kontrollpunktis vahistasid.

Briti välisministeeriumi esindaja kommenteeris juhtunut aga järgnevalt: «Ma oleme teadlikud Briti kodaniku kinnipidamisest. Me oleme kontaktis Ukraina võimudega ja valmis pakkuma konsulaarabi.»

Ida-Ukraina vene mässulised on kriisi vältel kinni pidanud terve rea Ukraina ja lääne ajakirjanikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles