Mikser: teabeameti juhtum näitab sisekontrolli tähtsust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser
Kaitseminister Sven Mikser Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul näitab teabeameti töötajate suhtes üles kerkinud kuriteokahtlus sisekontrollimeetmete tähtsust.

«Tegemist on kahetsusväärse ja tõsise juhtumiga, mille ulatuse  täpsetele asjaoludele peab vastused andma käimasolev uurimine. See juhtum näitab, kui tähtsad on sisekontrollimeetmed ning teabeamet peab tegema oma töökorralduses tõsiseid järeldusi. Teabeameti peadirektor Rainer Saks on töökorralduse parandamisega juba algust teinud,» ütles Mikser.

Kaitseminister märkis, et Eesti rahval on riigiametnike suhtes kõrged moraalsed ootused, seda enam peavad Eesti riigi julgeolekut tagavad inimesed olema ausad ja vastutustundlikud.

«Seadusevastased teod tulevad varem või hiljem päevavalgele ning ebaausad inimesed võetakse vastutusele.  Peame tegema kõik endast oleneva, et sellised juhtumid avastataks  pigem varem,» lausus sotsiaaldemokraadist kaitseminister Mikser.

Välisluurega tegelev teabeamet on kaitseministeeriumi haldusalas.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku võõra vara omastamises suures ulatuses.

Teabeameti ülesanne on riigi julgeoleku ja põhiseadusliku korra tagamine, sealhulgas selleks vajaliku teabe kogumine ja töötlemine, vastuluure teostamine ning riigisaladuse kaitse korraldamine ja kontrollimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles