Rõivas: teabeametis juhtunu on kahetsusväärne

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Toomas Tatar / Postimees

Teabeametis avalikuks tulnud korruptsioonijuhtum on kahetsusväärne, kuid see näitab, et julgeolekuasutuste sisekontroll toimib ja neil on julgust neid probleeme lahendada, ütles peaminister Taavi Rõivas.

«Teabeametis juhtunu on kahetsusväärne kaasus, aga selles on kindlasti ka omad positiivsed noodid. Need puudutavad seda, et me näeme, et julgeolekuasutustel on toimiv sisekontroll. Julgeolekuorganid suudavad kuriteod päevavalgele tuua ning neil on julgust ka probleeme lahendada. Pole mõtet neid peita või varjata,» rääkis Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Kui sellised asjad juhtuvad, on see kahetsusväärne, aga et need välja tulevad, on positiivne,» lisas ta.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku võõra vara omastamises suures ulatuses. Kahele kahtlustatavale on esitatud lisaks kahtlustus riigisaladuse ebaseaduslikus avalikustamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles