Vaher: teabeameti juhtum näitab julgeolekuasutuste tugevust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Erik Prozes / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva eelmise siseministri Ken-Marti Vaheri sõnul näitab teabeameti töötajate võimalike kuritegude avastamine julgeolekuasutuste tugevust.

«Teabeameti ja laiemalt riigi jaoks on avastatud raske korruptsioonijuhtum selgelt rusuv. Kaitsepolitsei on midagi sellist juba üle elanud, teabeamet aga seni mitte. Riik puhastub ja juhtum näitab meie julgeolekuasutuste tugevust,» ütles Vaher.

Tema sõnul oleks naiivne arvata, et nendes asutustes ei tohiks midagi sellist iialgi toimuda ning ka suurriikide luureasutused on sarnast elanud kordi üle.

«Ärme unusta, et nii kaitsepolitsei kui teabeameti kallal töötab süsteemselt hulk võimsaid eriteenistusi ida poolt,» lausus Vaher.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku võõra vara omastamises suures ulatuses.

Teabeameti ülesanne on riigi julgeoleku ja põhiseadusliku korra tagamine, sealhulgas selleks vajaliku teabe kogumine ja töötlemine, vastuluure teostamine ning riigisaladuse kaitse korraldamine ja kontrollimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles