Riisalu ründas teabeameti juhtumi tõttu Ansipit ja IRLi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni keskerakondlasest liige Aivar Riisalu süüdistas teabeametis avalikuks tulnud kuriteokahtluse tõttu Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning eelmist peaministrit, Reformierakonda kuuluvat Andrus Ansipit.

Riisalu märkis Keskerakonna pressiesindaja teatel, et julgeolekuametkondadest tuleb juba kolmas väga ränk uudis ning lisaks kaitsepolitsei spetsialisti Indrek Põdra ja politsei sisekontrolli juhi Meelis Tanieli juhtumile tuleb välja, et korruptsioon on end sisse seadnud ka teabeametis. Keskerakonna teates on Indrek Põtra nimetatud ekslikult kaitsepolitsei asepeadirektoriks.

«Muidugi ei ole julgeolekuvaldkonna korruptsiooni eest vastutav IRL üksinda. Eesti riiki kaitsvate struktuuride aususe ja läbipaistvuse eest vastutas kindlasti ka ekspeaminister Andrus Ansip. Tuleb välja, et vastutas väga halvasti,» lausus Riisalu.

Teabeamet on kaitseministeeriumi haldusalas. Enne Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri saamist kaitseministriks oli kaitseminister Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku võõra vara omastamises suures ulatuses.

Teabeameti ülesanne on riigi julgeoleku ja põhiseadusliku korra tagamine, sealhulgas selleks vajaliku teabe kogumine ja töötlemine, vastuluure teostamine ning riigisaladuse kaitse korraldamine ja kontrollimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles