«Luganski rahvavabariigi» juht palus Putinil saata appi rahuvalveväed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov.
Nn Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov. Foto: SCANPIX

Olematu Luganski rahvavabariigi liider Valeri Bolotov pöördus Vene presidendi Vladimir Putini poole palvega saata «vabariigi» territooriumile rahuvalveväed.

Lisaks Putinile edastas ta abipalve Vene riigiduuma esimehele Sergei Narõškinile ja föderatsiooninõukogu esimehele Valentina Matvijenkole, vahendas UNN.

«Täna kella 4 paiku korraldasid Ukraina väeüksused agressiooniakti rahulike kodanike vastu, Kiievi mittelegitiimne võim viib läbi karistusoperatsiooni Luganski vabariigi vastu. Selle väed jätkavad vabariigi üksikute regioonide okupeerimist, ohustades kodanike elutegevust,» seisab kirjas Bolotovi pöördumises.

Lisaks tunnistas ta, et «Luganski rahvavabariigil» pole piisavalt jõudu karistusaktsioonile vastu hakkamiseks».

Seetõttu avaldas isehakanud juht lootust, et Vene Föderatsioon võtab vastu otsuse viia rahuvalveväed Luganskisse enne, kui «piirkonnas lahvatab humanitaarkatastroof, mille Ukraina juhtkond on tekitanud kunstlikult».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles