Istanbuli politsei kasutas meeleavaldajate vastu pisargaasi ja kummikuule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei tulistas meeleavaldajate pihta kummikuule.
Märulipolitsei tulistas meeleavaldajate pihta kummikuule. Foto: SCANPIX

Türgi politsei kasutas täna Istanbulis meeleavaldajate vastu pisargaasi ja kummikuule, kohaliku meedia teatel sai üks noormees tõsiselt vigastada.

Business Insideri teatel tulistati noormeest pähe, millise relvaga, ei ole selge. Sündmuspaigal üles võetud videos võib näha, kuidas Istanbuli Okmayedani piirkonnas lamab mošee õuel vereloigus noor mees.

Kannatanu on 27- aastane Ugur Kurt, kes väidetavalt meeleavaldusel ei osalenud ja viibis seal lihtsalt seetõttu, et tuli matusele. Kriitilises seisus mees viidi haiglasse.

Politsei ajas pisargaasiga laiali 10-15 inimesest koosnenud valitsusvastaseid loosungeid hüüdnud rühma, keda ajendas protestima Soma söekaevanduse õnnetus, milles hukkus 301 kaevurit. Samuti meenutati möödunud aastal Gezi pargis pisargaasikanistri tabamuse järel hukkunud 15-aastast Berkin Elvanit.

Väidetavavalt visati soomustatud politseiauto pihta Molotovi kokteil, mispeale politseinikud väljusid masinast ja asusid protestijate pihta kummikuule tulistama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles