Luganski oblasti separatistid kuulutasid välja sõjaseisukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov.
Isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov. Foto: SCANPIX

Luganski oblasti separatistide juht Valeri Bolotov, kes nimetab end Luganski rahvavabariigi riigipeaks, kuulutas täna välja sõjaseisukorra.
 


«Seoses Ukraina relvajõudude ühepoolses sõjategevuse alustamisega Luhanski rahvavabariigi territooriumil, kuulutan Luhanski rahvavabariigi territoorumil välja sõjaseisukorra ja täiemahulise mobilisatsiooni,» sõnas Bolotov täna uudisteagentuuri AFP teatel.

Bolotovi pressiesindaja Volorõmor Inohorodskõk rääkis uudisteagentuurile Interfax, et sõjaseisukord jääb kehtima Ukraina relvajõudude tagasitõmbumiseni.

Bolotov nõudis ka Venemaa rahuvalvajate saatmist piirkonda.

Luganski separatistid kuulutasid piirkonna iseseisvaks pärast 11. mail toimunud niinimetatud referendumit. Isehakanud rahvavabariik kehtestas oblasti territooriumil juba 3. mail komandanditunni.

Ukrainas toimuvad 25. mail presidendivalimised, millest nii Donetski kui Luganski separatistid on lubanud mitte osa võtta ja kinnitanud, et seda ei tee ka keegi nende niinimetatud rahvavabariikide kodanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles