Rooma-aegses bordellis tapeti soovimatuid lapsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma aegses bordellis tapeti soovimatuid lapsi
Rooma aegses bordellis tapeti soovimatuid lapsi Foto: SCANPIX

Briti arheoloogid avastasid Thamesi jõe orus Buckinghamshire`is Hambledenis Vana-Rooma asulas tehtavatel väljakaevamistel 97 lapse jäänused.

Laste hauad leiti kunagise bordelli aiast, edastab BBC.

«Kõik need lapsed surid peaaegu kohe pärast sündi. Tegemist võis olla bordellis töötanud naiste lastega. Naised rasestusid ja tõid lapsed ilmale, kuid ei soovinud neid lapsi. Selle tõttu lapsed tapeti,» täpsustasid arheoloogid.

Arheoloogide sõnul ei olnud Rooma ajal kuigi efektiivseid rasestumisvastaseid vahendeid ning selle tõttu olid prostituutide rasestumised sagedased.

Vanas-Roomas ei peetud lapsetapmist kuriteoks vaid igapäevaelu osaks.

«Roomas ei peetud last enne kaheaastaseks saamist üldse inimeseks ning selle tõttu võidi lastega teha mida taheti. Samuti ei maetud alla kaheaastaseid lapsi avalikesse nekropolidesse. See tingis laste matmise majapidamiste või villade aedadesse,» jätkasid arheoloogid.

«Hambledenis asuva Yewdeni villa aed on eriline selle poolest, et sealt leiti ligi 100 lapseskeletti. Briti saartelt endisest Rooma asundusest ei ole me varem lapsejäänuseid leidnud. Laste luude abil oli meil võimalik nende vanus kindlaks määrata. Kõikide laste luud olid enam-vähem sarnased. See tähendab, et nad olid surres ühevanused,» selgitasid arheoloogid.

Arheoloogid siiski ei välistanud täielikult teooriat, et lapsed võisid surra mingi muu asja, mitte tapmise tagajärjel.

Thamesi jõe ääres asuvas Hambledenis avastati Rooma ehitiste jäänused esmakordselt 100 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles