Eestlanna müüb Indias perekonnaretsepti järgi tehtud martsipani

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma ühes suurimas linnas Mumbais elav pärnakas Thea Tammeleht ütles veebiajakirjale Estonian World, et martsipaniäri idee peale tuli tema indialasest abikaasal Eestis olles.

«Arvatakse, et martsipani valmistamine sai alguse Revali hansalinna - praeguse Tallinna - apteekides,» põhjendas Tammeleht, miks ta just selle maiuspalaga äritseb.

Naise sõnul on tema perekonnas juba põlvkondade viisi edasi pärandatud martsipaniretsepti.

«Aga me ei mõelnud sellega äritsemisele, kuni eelmisel aastal soovitas mu indialasest abikaasa Eestis olles, et jagaksime seda imelist Eesti gurmee delikatessi maailmaga.»

Martsipan Indias praktiliselt ei eksisteeri. Vaid vähesed indialased valmistavad kohalikku versiooni sellest maiuspalast jõulude ajal, kasutades odavaid India pähkleid.

«Ehtsat martsipani tehakse alati mandlitest,» ütles Tammeleht. «Parim martsipan valmib Iraani mamra mandlitest ja orgaanilisest suhkrust.»

Tammelehest ja tema martsipanist on kirjutanud juhtivad India ajalehed ja eestlanna osales ka BBC saates «Good Food Show» («Hea Toidu Show»).

Ta kiidab Mumbai sooja ilma ja sõbralikke inimesi. Samas igatseb pärnakas väga Eesti puhast õhku, parke ja seda, kuidas elu on korraldatud.

«Loomulikult ka klassikalist Eesti toitu, mis siin pole kättesaadav.»

Vaata täispikka intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles