Kuritegevus pöördus tõusule

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija
Kurjategija Foto: Toomas Huik

Kuritegevus on Eestis tänavu kasvanud, justiitsministeeriumi andmetel pandi tänavu nelja kuuga toime 12 857 kuritegu, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga kolm protsenti rohkem.

Vargusi registreeriti käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul 2013. aasta sama perioodiga võrreldes neli protsenti rohkem. Võrreldes eelmise aastaga vähenesid vargused eluruumidest, kuid sagenesid vargused kaubandusettevõtetest ja sõidukitest, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Võrreldes 2012. aastaga on varguste arv kaheksa protsenti madalam ning võrreldes 2010. aastaga 29 protsenti madalam. Seega on aasta esimeste kuude kõikumine suhteliselt väike, et sellest pikemaajalisi järeldusi teha, märkis justiitsministeerium.

Kelmusi on registreeritud tänavu kaheksa protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Isikuvastaste kuritegude arv vähenes kolm protsenti. Kehaliste väärkohtlemiste arv jäi samaks. Raskeid isikuvastaseid kuritegusid – tapmisi ja mõrvu – registreeriti kaheksa võrra vähem kui 2013. aastal. Kokku 13 kuriteost olid üheksa tapmist ning neli mõrva.

Kõige enam kahanes röövimiste arv, mida registreeriti 18 protsenti vähem kui mullu. Kahe protsendi võrra vähem registreeriti ka liikluskuritegusid, seda peamiselt joobes juhtide arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles