Ukraina peaprokurör: siin tegutseb kaks terroristlikku rühmitust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnitski.
Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnitski. Foto: SCANPIX

Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnitski sõnul on kõik riigi idaosas toime pandud terroriaktid seotud eelkõige kahe terroristliku organisatsiooniga – need on niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariigid.
 


«Nad tegutsevad krininaalse maailma reeglite järgi,» kommenteeris Mahnitski niinimetatud rahvavabariikide liidrite tegevust. Prokurör kinnitas, et ta kolleegid võivad valgustada rühmituste rahastamise tagamaid. «Neid toetavad meie naabrid Vene Föderatsioonist ja meil on selle kohta tõendeid,» sõnas Mahnitski.

Mahnitski osales Ukraina kriisi meediakeskuses pressikonverentsi, mille teemaks oli pühapäeval toimuvate presidendivalimiste turvalisus. Ta nentis, et ei saa rääkida mitte ainult probleemidest separatistidega vaid eelkõige siiski kuritegelike rühmituste tegevusest.

Prokuröri kinnitusel on algatatud juba 324 kriminaaljuurdlust, mis puudutavad hoonete hõivamist, teede blokeerimist ja elanike hirmutamist ning 25 kriminaalasja, mis käsitlevad terroriakte. Viimased on aga ühendatud eelkõige kahte suurde kriminaalasja, mis käsitlevad end Donetski ja Luganski rahvavabariikideks nimetavate terroristlike organisatsioonide kuritegusid.

Kagus tegutsevad terroristlikud organisatsioonid püüavad Mahnitski sõnul igati takistada demokraatlike valimiste toimumist – nad ründavad valimisjaoskondi, konfiskeerivad dokumente, röövivad valimiskomisjonide ja erakondade liikmeid ning püüavad inimesi hirmutada.


Mahnitski kinnitas, et julgeoleku- ja õiguskaitseorganid teevad kõik selleks, et takistada kriminaale ja toimuda saaksid demokraatlikud läbipaistvad valimised. «Me teeme kõik selleks, et hoida Ukraina territoriaalset ühtsust ja tuua meile tagasi kord.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles