Rõivas Tartus: lihtsustame veelgi välisspetsialistide sissetoomist

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles Tartus edukamate IT-ettevõtjatega kohtudes, et valitsuses on väljatöötamisel välismaalaste seaduse täiendavad muudatused, mis teevad IKT-sektoris välisspetsialistide kaasamise veelgi lihtsamaks.

Kohtumistel tõdeti, et spetsialistide ja tipposkuste puudus on peamine arengutakistus IKT-sektorile ja arenduskeskustele.

Seetõttu kavatseb riik Rõivase sõnul jätkuvalt investeerida IKT-alase kõrghariduse kvaliteeti ja suurendada vastuvõttu, eeskätt läbi IT-Akadeemia tegevuse laiendamise.

Peale kohalike IT-spetsialistide puuduse valmistab IT-ettevõtete jaoks muret ka välispetsialistide töölevõtmine.

Probleemiks ei ole vaid spetsialisti leidmine ja värbamine, vaid ka tema perele sobiva keskkonna pakkumine, näiteks lapsele lasteaia- või koolikoha ja abikaasale sobiva rakenduse leidmine.

Rõivas tõdes, et valitsuse eesmärk on arendada Eestist suurepärane keskkond nutikate IKT-lahenduste loomiseks ja kasutuselevõtuks.

«Sealhulgas tahame pakkuda häid tingimusi seniste keskuste laiendamiseks. Sellistel keskustel on oluline roll nii uute lahenduste loomisel kui ka e-Eesti maine kasvatamisel, rääkimata üldmajanduslikust tähtsusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles