Leedu, Poola ja Ukraina ühise sõjaväebrigaadi loomine on lähedal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraian sõjaväelased
Ukraian sõjaväelased Foto: SCANPIX

Dokumentide ettevalmistamine Leedu-Poola-Ukraina ühise sõjaväebrigaadi loomiseks on jõudmas lõpule, teatas täna Leedu kaitseministeerium.
 


Minisreerium pöördus valitsuse poole taotlusega anda kaitseminister Juozas Olekasele mandaat allkirjastada valitsustevaheline lepe Leedu-Poola-Ukraina brigaadi (LITPOLUKRBRIG) loomise kohta.

Kui kõik kolm riiki leppeprojekti heaks kiidavad, leiab allkirjatseremoonia aset juuni alguses.

"Ukraina kaisteministeerium on meid teavitanud, et kõik leppeprojekti puudutavad protseduurid on selles riigis lõpetatud ning dokumendid võib varsti allkirjastada," ütles Olekas.

Brigaadi loomine ja tegutsemine saab olema kasulik Leedu-Poola strateegilise partnerluse ja sõjalise koostöö tugevdamisele ning aitab Ukrainal osaleda aktiivsemalt piirkonna ja Euro-Atlandi ruumi koostöös," sõnas Leedu kaitseametkonna juht.

Leedu, Poola ja Ukraina kaitseminister allkirjastasid 2009. aasta novembris kavatsuste protokolli ühise Leed-Poola-Ukraina sõjaväeüksuse loomise kohta, panustades sel viisil piirkondlikku ja Euro-Atlandi stabiilsusse ja julgeolekusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles