Pomerants: igale teele ei saa politseinikku panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants.
Siseminister Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul ei saa kõiki pea- ja kõrvalteid katta politseikontrolliga ning õnnetustes hukkunute arvu saab vähendada sotsiaalkampaaniate abil.

 

«Selge on see, et iga niiöelda lolli, kes oma elu ei hinda ja on hoolimatu, külge ei saa politseinikku panna. Aga sotsiaalkampaaniad on kindlasti sellised, mis võivad jõuda võimalikult laialt inimesteni kui on õige aeg ja õiged kanalid,» ütles Pomerants kommentaariks politseile töiselt möödunud jaaniajale, mil liikluses hukkus korraga kolm inimest.

Pomerants tõi näiteks turvavööde kampaania ning tuletõrje ennetus- ja järelvalvetöö suitsuandurite kasutamiseks. «Nendega on edu saavutatud ja õnnetusi ära hoitud. On olemas statistika, mis seda kinnitab. Seetõttu ma arvan, et kui kümnest kahele see jutt mõjub, siis me oleme ikka edu saavutanud,» märkis Pomerants.

Tema sõnul on Eestis ööpäevas väljas umbes 98 politseipatrulli, iga maakonna ja Tallinna kohta kolm kuni kuus.

Minister tõi näite, et jaanipäeval pandi Lõuna-Eestis puhuma 1600 autojuhti, kuid leidus neid, kes suutsid politseikontrolli vältida ja siiski õnnetusi põhjustada.

«Me kõik teame, mis see maksab eelarve kontekstis. Piisavalt jääb neid teelõike (kus politseipatrulli pole toim.), spaleeri ei saa tee äärde kuhugi panna. Ühelgi riigil pole sellist ressurssi, et oleks lauspolitseikate nii kõrval- kui põhiteedel,» ei usu minister, et lisapatrullid liiklusohvrite arvu vähendaks.

Veeõnnetuste ennetamist peab ta veelgi keerulisemaks. Vaatamata päästeameti tänavusele kampaaniale ja ennetustööle on uppumissurmade statistika jooksvalt halvem kui eelmisel aastal. Pomerantsi sõnul ei  saa siin süüdistada ka sooja ilma.

«Paraku on igasuguseid õnnetusi. Nii süstamatka uppunud, kevadine Pirita jõe paadiõnnetus või hiljaaegu Pirita jõest leitud mehe näide – neill pole paraku ju midagi pistmist rannamõnudega,» seletas ta. Küll aga oli ministri hinnangul märgatav jaanipäeva-eelne joobes ujumist tauniv «Võta kuivalt!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles