Ilves tutvustas Stanfordi ülikoolis Eesti ID-kaarti

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves visiidil Ameerika Ühendriikides.
President Toomas Hendrik Ilves visiidil Ameerika Ühendriikides. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves pidas eile Ameerika ühes tippülikoolis, Räniorus paiknevas Stanfordi ülikoolis digiühiskonna teemalise loengu, tutvustades Eesti ID-kaardi kasutamisvõimalusi.

«Kui sul pole digitaalset identiteeti, siis ei ole sul digiühiskonnas turvalisust. Näiteks Eesti ID-kaart ja selle 2-tasandiline identifitseerimissüsteem tagab selle, et sa tead, kellega sa veebi vahendusel suhtled,» rääkis Ilves.

Ilves rõhutas, et digiühiskonna fundamentaalseks aluseks on inimeste valmisolek aktsepteerida muutusi. «Kunagi ei olnud televiisorit nagu ka mobiiltelefone ja arvuteid. Kui oleme valmis uuendusteks, saab ka ühiskond areneda,» nentis riigipea.

Riigipea sõnul on digiühiskonna toimimiseks ühest küljest vajalik digitaalsus, kuid teisalt seadusandlus, mis võimaldab küberruumis tõhusalt ja turvaliselt tegutseda. «Sama oluline on tähelepanu pöörata küberjulgeolekule, et tagada inimeste ja andmete kaitse,» märkis riigipea.

Pärastlõunal kohtus president Ilves Räniorus Singapuri IT-ministri Yaacob Ibrahimiga.

Californiast suundub riigipea edasi Minneapolisse, et võtta vastu St. Olaf College'i audoktori tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles