Rõivas: USA ja ELi tugevad majandussidemed on stabiilsuse tagatis

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide senati välissuhete komitee vabariiklaste liider Bob Corker ja peaminister Taavi Rõivas.
Ameerika Ühendriikide senati välissuhete komitee vabariiklaste liider Bob Corker ja peaminister Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas avaldas täna kohtumisel Ameerika Ühendriikide senati välissuhete komitee vabariiklaste liider Bob Corkeriga lootust, et Euroopa Liidu ja USA vabakaubanduslepinguni jõutakse võimalikult kiiresti.

Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid moodustavad ligi poole maailma majandusest ja nendevaheline kaubandus hõlmab umbes kolmandiku kogu maailma kaubandusest. Tariifide alandamise ja tõkete kõrvaldamise tulemusena tõuseks Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide sisemajanduse kogutoodang umbes 0,4-0,5 protsenti aastas.

«See mõjutab positiivselt ka Eestit, kuna üle 70 protsendi meie kaubandusest on seotud Euroopa Liidu liikmesriikidega,» sõnas Rõivas.

Tema sõnul on tugevad ja püsivate kaubandussidemetega USA ja EL majandused parim tagatis stabiilsusele ja heaolu kasvule.

Kohtumisel tänas peaminister senaatorit Ameerika Ühendriikide panuse eest julgeoleku tagamisel meie piirkonnas. Peaministri sõnul on oluline Ühendriikide jätkuv liidriroll. Ta tõi veel näiteks energeetika, kus Washingtoni otsused võivad suurendada Euroopa energeetilist sõltumatust Venemaast ja tugevdada seeläbi julgeolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles