Protestijat löönud Türgi peaministri nõunik vallandati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yusuf Yerkeli tegevuse jäädvustasid ka fotograafid.
Yusuf Yerkeli tegevuse jäädvustasid ka fotograafid. Foto: SCANPIX

Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani nõunik Yusuf Yerkel, kes lõi valitsusvastast meeleavaldajat, vallandati, teatas kohalik meedia.

Intsident leidis aset 14. mail, kui valitsusjuht külastas Soma linna, mille lähedal asuvas kaevanduses toimus vähemalt 301 inimelusid nõudnud varing. Rahvahulk vilistas peaministri aga välja.

Pealtnägijate kirjelduste järgi sai Yerkeliga seotud intsident alguse sellest, et meeleavaldaja lõi peaministri konvoisse kuuluvat autot, mistõttu julgeolekutöötajad ta kinni pidasid. Väidetavalt juhtunut pealt näinud Yerkel olevat sattunud raevu, jooksnud mehe juurde ja teda kolm-neli korda löönud.

Yerkel põhjendas oma tegu sellega, et mees, keda ta lõi, pole mitte leinaja, vaid vasakäärmuslane, kes oli Somasse saabunud tüli tekitama. «Ta ründas ja solvas nii mind kui ka peaministrit. Kas ma oleksin pidanud vait jääma?» küsis Yerkel.

Pahameel muutus veelgi suuremaks, kui oma enesevalitsuse kaotamise pärast vabandanud, kuid mitte oma tegu kahetsenud Yerkel võttis jalavigastuse tõttu seitsmepäevase haiguslehe. «Mul on kahju, et ma ei suutnud säilitada kõigi nende minu vastu suunatud provokatsioonidele, solvangutele ja rünnakutele vaatamata säilitada rahu,» ütles Yerkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles