Mikser: loodame USA kohalolu jätkumist ka pärast aasta lõppu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser
Kaitseminister Sven Mikser Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitseminister Sven Mikser ütles täna kohtumisel USA senaatori Bob Corkeriga, et Eesti on Ameerika Ühendriikidele tänulik kiire kohaloleku suurendamise eest piirkonnas ning loodab selle jätkumist ka pikemaks ajaks.

«Loodame näha Ameerika Ühendriikide kohaolu Eestis ka pärast 2014. aastat,» ütles Mikser täna kaitseministeeriumis peetud kohtumisel. «Euroopas on vajadus USA mitmekülgse ja heidutava kohaoleku järele.»

Mikseri sõnul ei saa aga Euroopa julgeolekut rajada ainult Ameerika Ühendriikidele. «Euroopa liitlased peavad tegema oma osa kollektiivkaitsest,» ütles ta.

Mikser arutas Corkeriga ka mai alguses Ameerika Ühendriikide kongressile esitatud seaduseelnõud, mis näeb ette laiaulatuslikke meetmeid Venemaa agressioonile vastamiseks. Eelnõu järgi suurendaksid Ameerika Ühendriigid märkimisväärselt oma toetust Poola, Eesti, Läti ja Leedu kaitsevägedele, karmistaksid oluliselt Venemaa-vastaseid sanktsioone ning pakuksid Ukrainale laiaulatuslikku sõjalist abi. Senaator Corker oli eelnõu algataja.

USA senati välissuhete komiteesse kuuluv vabariiklasest senaator Bob Corker kohtub Eestis ka peaminister Taavi Rõivase, välisministeeriumi kantsleri Alar Streimanni ning mitmete riigikogu liikmete, omavalitsuste esindajate ja ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles