PM Ukrainas: see suvi tuleb Odessas teistsugune

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene turistide pikaaegne lemmiklinn Odessa vaevleb sel aasta tõsise külastajapuuduse käes. Kui enne ametiühingute hoone põlengut võis neid linnas veel näha, siis nüüdseks on Vene meedia korduvad kaadrid teinud oma töö ning Odessa on tühi. Hotellibroneeringud on katkestatud, kruiisilaevad leidnud randumiseks teise sadama ning äri kiratseb.

Nädalalõpu päevadel on neist ühtviisi lagedad nii bulvarid, kesklinna restoranid kui ka rannaala. Istekohtade leidmisega ei teki mingit probleemi, sest külastajaid lihtsalt pole. Ööpimeduses muutub muidu 150 000 turisti aastas vastu võttev linna lausa tontlikult lagedaks ja vaikseks.

Mullu samal ajal olid suvitajad juba linna vallutanud. Nüüd seisavad suveniirid lettidel, madrusesärgid ja kaptenimütsid jäävad oma kohale. Hobukaarik ootab, keda sõidutada. Peatänaval Deribassovskajal võib vaid üht toitlustusasutust näha, mille välikohvik on klientidest lausa tulvil täis - tegu on McDonald'siga. Kahe päeva jooksul ei õnnestu Odessas kohata mitte ühtegi välismaalt kohale sõitnud puhkajat - ei idast, ei läänest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles