USA suguvõsaportaal ja Eesti e-kalmistusüsteem alustavad koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üle-eestilise e-kalmistusüsteemi Haudi loonud ettevõte on alustanud läbirääkimisi USA suguvõsaportaaliga Geni.com, et alustada lähitulevikus koostööd.

«Tänaseks on asjad arenenud nii kaugele, et oleme alustanud lepingu läbirääkimisi korporatsiooniga MyHeritage, kes on ühtlasi ka Geni.com omanik. Kas ja kui kiiresti jõuame lepingu allkirjastamiseni näitab aeg,» rääkis BNSile Haudi loonud IT-firma Spin TEK juhatuse liige Mari Pultsin. «Igaljuhul on meie soov ja huvi lähiajal lepingu tingimustes kokkuleppele saada,» lisas ta.

Surnuaedade veebipõhise infosüsteemi Haudi abil leiab Eestis oma lähedase viimse puhkepaiga väga kiirelt ja lihtsalt. Peale asukoha on näha, millal oli surnu sünni- ja surmapäev ning kes on veel samale hauaplatsile maetud. Koostöö Geni.com'iga võiks tulevikus välja näha selline, et kui mõni ameeriklane leiab Geni kaudu oma Eesti vanavanavanaonu, tuleb talle automaatselt ka info, millal ta suri ja kuhu maeti.

Igal aastal külastatakse Eesti kalmistuportaali kokku 93 maailma riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles