Video: kurikuulsa tšetšeeni üksuse Vostok võitlejad Donetskis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pataljoni Vostok võitlejad Donetskis.
Pataljoni Vostok võitlejad Donetskis. Foto: SCANPIX

Kuigi Tšetšeenias tegutsenud ja Vene väejuhatusele allunud kurikuulus pataljon Vostok likvideeriti ametlikult 2008. aastal, tegutsevad nende liikmed endiselt edasi.

Veebiportaal Kyiv Post kirjeldas, kuidas umbes 80 Vostoki pataljoni võitlejat võis täna näha Donetski Lenini väljakul. Sajad separatistide toetajad skandeerisid neile «Meie kangelased!», mõned vanemad naised suudlesid ja kallistasid neid, mehed surusid aga võitlejatel kätt. Samuti tulistasid võitlejad kalašnikovidest õhku.

Sama veebiportaal kirjeldas ka olukorda, kus üks naine küsis ühelt võitlejalt, kas ta on tulnud Venemaalt. «Tšetšeeniast,» vastas mees.

Äärmise jõhkruse poolest tuntud pataljoni võitlejad osalesid ka sõjategevuses Gruusias. Lõuna-Osseetias ja Abhaasias võidelnud tšetšeeni rahvusest sõdurid ei allunud aga riigi liidrile Ramzan Kadõrovile vaid otse Vene väejuhatusele. Samuti on andmeid, et Vostoki kunagised Vostoki sõdurid osalesid ka Krimmi hõivamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles