Lääne-Virumaal kaduma läinud väike tüdruk leiti üles

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu
Anu Foto: Ida prefektuur

Eile pärastlõunal Lääne-Virumaal Laekvere vallas Moora külas kaduma läinud 10-aastane tüdruk leiti hilisõhtul üles, teatas Ida prefektuur.

Mõni minut enne keskööd helistas mures emale meesterahvas, kes teatas, et ta on Lääne-Virumaal Laekvere vallas Laekvere kaupluse juures Anu-nimelise tüdrukuga, kes ei oska täpselt öelda, kus ta elab.

Asjaolude selgitamisel tuli välja, et laps oli umbes kella 23 ajal Laekvere vallas Rahkla külas läänevirulase Jüri Aru suvekodu juurde tulnud. Täiskasvanu pärimisele vastas laps, et on teel tädi juurde. Mees otsustas lapse autoga kohale viia, kuid tüdruk ei suutnud selgitada, kus tädi elab, küll aga oskas juhatada Laekvere kaupluse juurde. Saanud lapselt teada ema nime, helistas mees infoliinile ning seejärel lapse emale.

Lapse otsinguid juhtinud Rakvere politseijaoskonna välijuht Aivar Saare sõnul on tõeline vedamine, et laps suvila hoovi sattus, sest lageda taeva all ööbimine on täiskasvanutelegi tõsiseks katsumuseks.

«Tüdruku otsingutesse oli kaasatud ka koerajuht Raul Bamberg koos teenistuskoer Neroga. Koera poolt maja juurest üles võetud jäljed viisid maanteeni, kus kadusid. Siinkohal panen inimestele südamele, et kellegi kadumise, seda enam lapse puhul, tuleb sellest võimalikult kiiresti politseile teada anda,» ütles Aivar Saar.

Välijuhi sõnul raskendas lapse otsinguid ka see, et tal ei olnud kaasas mobiiltelefoni, mis oleks võimaldanud lähedastega sidet pidada või lapse asukohta positsioneerida.

«Head lapsevanemad, rääkige lastega sellest, et nii kodus kui ka suvel vanavanemate juures maal olles tuleb oma minekutest ja tulekutest teada anda. Käige suve alguses läbi see osa ümbruskonna teedest, kus laps võib hiljem ka üksinda liikuda, andke lapsele võimaluse korral kaasa mobiiltelefon ja õpetage hätta sattumise puhul abi paluma,» ütles Aivar Saar.

Politsei tänab läänevirulast Jüri Aru, kes aitas lapse ja ema kokku viia.
Oma tänusõnad edastas lapse koju toonud mehele ja last otsinud politseinikele ka Anu ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles