Loomakaitsjad taunivad plaani lugeda hulkuva looma toitja tema peremeheks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kuressaare linnavalitsusel on plaan muuta koerte ja kasside pidamise eeskirja selliselt, et kodanikud, kes hulkuvaid loomi toidavad, loetakse automaatselt nende peremeesteks, kuid Eesti loomakaitse selts peab seda seadusevastaseks.

Loomakaitsjad leiavad, et nimetatud eelnõu on vastuolus loomakaitseseaduse, asjaõigusseaduse ja põhiseadusega, kirjutab Saarte Hääl.

«Ainuüksi hulkuva looma abistamisega (toitmisega) looma omanikuks või loomapidajaks ei saa,« seisab pöördumises, kus toonitatakse, et isikul peab olema selleks tahe ja ta peab käituma looma suhtes pikema aja jooksul nagu omanik.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles, et loomakaitse seltsi pöördumist kindlasti arutatakse ja lisas, et nimetatud muudatuse tegemise kasside ja koerte pidamise eeskirja tingis siiski ennekõike soov kaitsta korrusmajade elanikke hulkuvate loomade eest – et piirata peremeheta kasside ja koerte elutsemist majades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles