Ilves õnnitles Leedu presidendiks tagasi valitud Grybauskaitėt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite ootamas esimese vooru tulemusi.
Leedu president Dalia Grybauskaite ootamas esimese vooru tulemusi. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves õnnitles Leedu riigipeaks tagasi valitud Dalia Grybauskaitėt, öeldes, et tema otsustavus Euroopa ühiste väärtuste eest seismisel ja pühendumus meie piirkonna edukamaks muutmisele on olnud muljet avaldavad.

«Loodan, et meid ootavad ees veel mitmed ühised kohtumised Leedule ja Eestile, Balti-Põhjala piirkonnale ja Atlandi-ülesele koostööle olulistel teemadel,» kirjutas Ilves presidendi kantselei teatel.

Ta meenutas ka enda mullu mais toimunud riigivisiiti Leetu ning kodanike algatusele ja tegevusvabadusele tugineva omanäolise Užupise linnaosa külastamist koos president Grybauskaitėga.

«Meie vabadus on tugev, kui oskame seda hoida ja edendada. Siis suudab vabadus hoida headust ja avatust ning hoida sedagi, et meie omapära jääks kestma,» lisas Ilves oma Leedu kolleegile saadetud õnnitluses.

Grybauskaitėt toetas eilsetel presidendivalimistel 57,87 ning tema vastaskandidaati, sotsiaaldemokraadist europarlamendi saadikut Zigmantas Balčytist 40,14 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles