Lavrov: Moskva on valmis dialoogiks Ukraina valimiste arvatava võitja Porošenkoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatas Moskva valmisolekust pidada dialoogi Ukraina presidendivalimiste tõenäolise võitja Petro Porošenkoga.

«Oleme kuulnud, mida Petro Porošenko räägib oma plaanidest, mis puudutavad sidemeid Venemaaga, nimetades neid suhteid kõige tähtsamaks. Meie, nagu seda on öelnud ka president, oleme valmis dialoogiks Kiievi esindajatega, valmis dialoogiks Petro Porošenkoga,» rääkis minister tänasel pressikonverentsil.

Lavrov rõhutas, et tegemist on tema esimese reaktsiooniga Ukrainas toimuvale. «Muidugi, me ootame enne ametlikud tulemused ära, ootame Petro Porošenko kui hääletustulemuste võitja ametlikku teadet ja formuleerime seejärel üksikasjalikult oma hinnangu ja seisukoha.»

Välisminister on veendunud, et Venemaa ja Ukraina vahendajaid ei vaja. Lavrov ütles Vitali Klitško teate kohta, nagu võiks Porošenko meeskonda hakata kuuluma ka Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili, et «just teda pole vahendajaks vaja teha».

Lavrovi sõnul äratas Venemaal tähelepanu Porošenko teade sellest, et valituks osutumisel sõidab ta esimese asjana Donbassi. Minister avaldas lootust, et ta teeb kõik selleks, et seal ei hakka võidutsema äärmuslikult radikaalsed meeleolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles