Saaremaal jäi vahele bitcoinide eest marihuaanat tellinud noormees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: Peeter Langovits

Noor 22-aastane saarlane jäi vahele korraga mitme seaduserikkumisega, kui tellis virtuaalse raha ehk bitcoinide eest posti teel Tšehhimaalt kanepit ja üüris selle kättesaamiseks Kuressaare postkontoris fiktiivse lepingu alusel postikapi, kirjutab Saarte Hääl.

Noormees nimega Timo tellis tänavu jaanuaris internetifoorumist saadud kontakti kasutades posti teel Tšehhist anonüümselt pakkujalt 6 grammi kanepit ja tasus kauba eest bitcoinides summa, mis ümberarvutatuna on 30 eurot.

Teise kriminaalkuriteo pani ta toime siis, kui sõlmis krediidiinfost saadud andmeid kasutades fiktiivse lepingu ühe osaühingu nimele Kuressaare postkontoris nimelise kapi kasutamiseks. Kolmanda kriminaalse teoga sai noormees hakkama siis, kui omandas võltsitud lepingut kasutades õiguse kapi kasutamiseks.

Noormehe õnnetuseks peeti üle riigipiiri saabunud postisaadetis 23. jaanuaril tollis kinni ja ekspertiisi tulemusena selgus, et pakis oli 5,45 grammi kanepiõisikuid ehk marihuaanat. Marihuaana tavaline annus suitsetades on poolest ühe grammini.

Tänavu 3. veebruaril peeti Timo kahtlustatavana kinni. Eeluurimise ajal kahetses ta juhtunut ja lubas, et enam nii ei tee. Karistuseks määras kohus Timole 950-eurose rahalise karistuse, lisaks tuleb tal tasuda riigile 532 eurot sundraha, 173 eurot ekspertiisitasudeks ja 72 eurot kaitsjatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles