Ilves soovis Ukraina uuele presidendile edu Ukraina ühendamisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves soovis Ukraina uuele riigipeale jõudu ja edu Ukraina mõttelisel ja tegelikul ühendamisel.

«Õnnitlen Teid siiralt kogu Eesti nimel Ukraina presidendivalimiste ülekaaluka võidu puhul,» kirjutas Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenkole saadetud õnnitluses.

«Hoolimata provokatsioonidest ja välissekkumisest nurjata valimised või vähemalt seada nende legitiimsus kahtluse alla, korraldasid Ukraina võimud demokraatlikud ja ausad presidendivalimised. Teie riigi juhtkonna pühendumus ja kodanike otsustavus annavad kõigile teie liitlastele kindlustunde, et Ukraina suudab ületada praeguse kriisi,» kirjutas president Ilves.

«Soovin Teile jõudu ja edu Ukraina mõttelisel ja tegelikul ühendamisel, riigisisese usalduse loomisel ning kõigile Ukraina kodanikele nende riigi tagasiandmisel,» pöördus ta valitud president Porošenko poole.

«Eesti on Ukraina kindel sõber teie teel euroopaliku, rahuliku, eduka ja rahvusvaheliselt usaldusväärse Ukraina suunas,» kinnitas president Ilves. «Eesti on jätkuvalt valmis toetama teie poliitilisi ja majanduslikke reforme, mis liiguvad õigusriigi suunas ning on siin valmis koos Ukraina sõpradega tegema selles vallas kõikehõlmavat koostööd.»

Eesti riigipea avaldas lootust, et peatselt osutub võimalikuks tema ja valitud president Porošenko kohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles