Ukraina nõuab Venemaalt tagasi varastatud gaasi

Peeter Raudsik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi esimees Aleksei Miller. Gazpromi esindajad ütlesid, et nad ei tea midagi «varastatud gaasist,» millest räägib Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk.
Gazpromi esimees Aleksei Miller. Gazpromi esindajad ütlesid, et nad ei tea midagi «varastatud gaasist,» millest räägib Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk ütles, et Venemaa peab tagastama Ukrainale Krimmi annekteerimise käigus «varastatud» gaasi. Gazprom ütles, et nad ei tea mis gaasist on jutt.

Ukraina rahvuslikule gaasifirmale Naftogaz kuulunud Tšorno-mor-Naftogaz läks pärast Krimmi annekteerimist Venemaale kuuluva Gazpromi kontrolli alla.Tšorno-mor-Naftogaz on Krimmis Simferopoli linnas asuv Musta mere nafta ja gaasiga tegelev Ukraina riiklik ettevõte.

Ukraina peaminister ütles, et  kui 29. maiks ei ole gaasi tagastamise osas kokkuleppeni jõutud, minnakse Gazpromi vastu kohtusse.

«Me tahame Venemaalt vastust selleks kuupäevaks 2,2 miljardi kuupmeetri gaasi tagastamise kohta, mille Venemaa varastas läbi Tšorno-mor-Naftogazi. Selle väärtus ei ole rohkem ega vähem kui miljard dollarit Gazpromi hindade järgi,» märkis Jatsenjuk.

Venemaale kuuluva Gazpromi esindajad ütlesid, et neil ei ole aimugi, mida Ukraina peaminister peab silmas «varastatud gaasi» all.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles