Riigikogust lahkuv Lauri Vahtre naaseb kaitseministeeriumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre.
Lauri Vahtre. Foto: Peeter Langovits

Riigikogust lahkuv Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Lauri Vahtre naaseb juuni alguses kaitseministeeriumisse avalike suhete nõuniku ametikohale.

«Lauri Vahtre ametikoht on alles,» ütles teisipäeval BNS-ile kaitseministeeriumi pressiesindaja. «Lauri Vahtre riigikogus töötamise ajal oli tema tööleping ministeeriumis peatatud ja tema tööd tegi asendaja. Pärast asendusperioodi lõppemist riigikogus naaseb Vahtre 2. juunil oma tööle kaitseministeeriumis.»

Reet Roosi asendusliige Vahtre sai riigikogusse tänavu jaanuaris, kui Roos jäi lapsepuhkusele. Roos naaseb parlamenti 1. juunil ning Vahtre peab sealt lahkuma. 4,5 kuu pikkuse riigikogus oldud aja eest saab IRLi poliitik umbes 26 000 eurot ja see summa sisaldab ka kolme kuu palka, mis on ette nähtud peale riigikogust lahkumist töö otsimiseks.

Vahtre asumist 2011. aastal kaitseministeeriumi avalike suhete nõuniku ametikohale saatis teravdatud meediatähelepanu ja kahtlustused niiöelda onupojapoliitikas. Nimelt kuulutas Mart Laari juhitud kaitseministeerium välja avalike suhete nõuniku ametikoha täitmiseks konkursi, millele kandideerimise üks eeldus oli doktorikraad. Lauri Vahtrel on doktorikraad ajaloos ja ta osutus valituks.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja jättis teisipäeval vastamata BNSi küsimusele, kas ministeerium ka tegelikult vajab doktorikraadiga avalike suhete nõunikku.

Vahtre ise ei soovinud enda edasistest plaanidest rääkida. «Tänan huvi tundmast minu elu ja töö vastu. Esialgu olen riigikogu liige ja ma ei soovi sündmustest ette rutata,» vastas ta möödunud nädala lõpus BNSi asjakohastele küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles