Klitško palub Maidani rahval koju minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastvalitud linnapea Vitali Klitško.
Vastvalitud linnapea Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Kiievi linnapeaks valitud Vitali Klitško pöördus teisipäeval linnavolikogu hoone hõivanud omakaitseliikmete poole palvega minna koju ja lasta linnavõimudel tööd teha.

«Me oleme näinud üksteist erinevates olukordades - meeleavaldustel ja barrikaadidel, päeval ja öösel. Tänan teid selle eest, mis te olete teinud. Siin on palju inimesi, kellele Kiievi linnapea ametiruumid on saanud koduks,» ütles UDARi partei esimees Klitško.

«Aga tänaseks on võim muutunud - ukrainlased on valinud endale presidendi, Kiievi elanikud on valinud linnapea ja Kiievi volikogu,» vahendas UDARi pressiteenistus Klitško sõnu.

Ta rõhutas, et Kiievi elanikud valisid 120 linnavolikogu liiget, kel on vaja koosolekuid pidada, tööd teha ja pealinnale vajalikke otsuseid vastu võtta, aga neil ei ole kusagil olla, sest Maidani omakaitseaktivistid on linnavolikogu hoone hõivanud.

Tulevane linnapea kinnitas, et kedagi ei taheta tänavale visata, inimestele, kel ei ole kusagil elada, leitakse ajutine ulualune.

Linnavolikogus ringkäigu teinud Klitško pidi tunnistama, et istungitesaali hääletussüsteem ei tööta, mööbel ja muu sisustus on lõhutud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles