Kadunud lennuki reisijate lähedased süüdistavad Malaisiat info varjamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennul MH370 kadunuks jäänute lähedased.
Lennul MH370 kadunuks jäänute lähedased. Foto: SCANPIX

Märtsis kadunud Malaysian Airlinesi reisilennukil viibinute lähedased süüdistavad Malaisia võime satelliitinfo varjamises.

Malaisyan Airlinesile kuuluv Boeing 777 ja selle pardal olnud 239 inimest kadusid 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Arvatakse, et lennuk kukkus alla keset ookeani Austraaliast läänes, kuid otsingute käigus pole suudetud lennukit tänaseni leida.

Malaisia võimud avaldasid eile kauaoodatud 47-leheküljelise raporti, kuid reisijate lähedased pole sellega rahul. Nende sõnul ei avalikustanud võimud aruandes kogu neile teadaolevat infot.  

«Selles on vähe uut infot, mis meid aidata võiks,» ütles raportit kommenteerinud ameeriklasest ekspert Michael Exner, kes juhtis tähelepanu, et raportis pole avalikustatud kaugelt mitte kõiki metaandmeid.

«Nad ei ole läbipaistvad,» ütles Exner. «Pole võimalik mingeid järeldusi teha. Miks nad ei avalda kogu infot? Miks nad seda nii väga varjavad?» küsis ta, märkides, et kogu raportis avaldatud info analüüsimine võtab aega mitu päeva.

Kadunud reisijate lähedaste toetusrühma esindaja Steve Wang süüdistas aga võime info varjamises. «Me tahame täielikku raportit kogu informatsiooniga, kuidas jõuti teooriani lennuki asukoha kohta, et me saaksime kaasata eksperte sõltumatu arvamuse esitamiseks,» ütles ta. «Nii kaua aega on möödas ja midagi pole leitud, seega me kahtleme, kas lennuki väljaarvutatud asukoht on õige.»

Malaisia tsiviillennundusameti esindaja Azharuddin Rahmani sõnul ei avalda võimud rohkem infot Briti satelliitsideteenust pakkuva kompanii Inmarsat satelliidiandmete kohta ja edasised päringud tuleks esitada otse Inmarsatile. Võimude sõnul on nad teinud kõik võimaliku, et lennuki kadumise asjaolusid selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles