Ülekanne: selgub Eesti parim sommeljee

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab neljapäeval otsepildis Tallinnas Sõpruse kinos toimuvat võistlust, kus selgitatakse 13. korda välja Eesti parim sommeljee.

«Tropheé Mastroberardino» egiidi all peetaval võistlusel osaleb 16 Eesti tipp-sommeljeed, kellele pakuvad konkurentsi kolm välisvõistlejat.

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristel Nõmmiku sõnul on võistluse tase viimastel aastatel oluliselt tõusnud ning Eesti võistlejad võtavad edukalt osa ka maailmatasemel rahvusvahelistest võistlustest. Tema sõnul on sommeljee ametialaste oskuste tutvustamine väga tähtis veinikultuuri ja veinialaste teadmiste tõstmisel Eestis tervikuna.

Neljapäevase võistluspäeva alguses teevad võistlejad kirjaliku testi ja mitmeid praktilisi ülesandeid, mille tulemuste põhjal selgitatakse välja neli finalisti. Lõppvõistlusele pääsenud peavad läbima võistlusprogrammi, kus hinnatakse lisaks teoreetilistele teadmistele ka võistlejate võimeid jooke ära tunda, serveerida ja sobitada vastavate roogadega. Võistluse finaal algab kell 17.

Eesti parima sommeljee selgitab välja rahvusvaheline žürii, mille esinaine on Michèle Aström Chantôme rahvusvahelisest sommeljeede assotsiatsioonist. Eesti, Läti ja Leedu esindajate kõrval kuulub žüriisse auliikmena ka Itaalia Campania regioonis asuva ühe vanima perekonnale kuuluva veinikoja president ja omanik Piero Mastroberardino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles