Lambaid murdnud koerte omaniku karistus jäi jõusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammas
Lammas Foto: Reuters / Scanpix

Mullu sügisel Lümanda vallas lahti pääsenud jahikoerad murdsid maha 15 lammast ning politsei määras koerte peremehele rahatrahvi ja lisaks tuleb tal hüvitada 18 000 krooni suurune kahju.

Koeraomanik ei olnud aga asjade sellise käiguga rahul ja kaebas otsuse kohtusse, kus otsustati aga koeraomaniku kaebus rahuldamata jätta ja jäeti jõusse ka talle mõistetud karistus, kirjutab Saarte Hääl.

Politsei karistas 51-aastast Reinu 1200 krooni suuruse rahatrahviga selle eest, et ta rikkus koerte ja kasside pidamise eeskirja, kui tema koerad 4. novembril lahti pääsesid ja tekitasid loomapidajale 18 000 krooni suuruse materiaalse kahju.

Reinule kuuluvad jahikoerad jooksid oma territooriumilt välja ja ründasid elektrikarjusega piiratud karjamaal lambaid.

Reinu arvates ei ole aga tõendatud, et seda tegid just temale kuuluvad laikad, kes on teiste koduloomadega koos ning ei olevat sugugi agressiivsed.

Politsei sõnul näinud lammaste omanik rünnakut pealt ja tundnud Reinule kuulunud koerad ära ning helistanud Reinule, kes alguses oli olnud nõus kahjud korvama. Nädal aega üritasid mehed juhtunut omavahel lahendada, kuid kahjude osas kokkuleppele ei saadud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles