Kreml: me pole Donetskilt abipalvet saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Pušilin.
Deniss Pušilin. Foto: SCANPIX

Venemaa pole saanud «Donetski rahvavabariigilt» ametlikku palvet sekkumiseks, teatas Vene presidendi nõunik Juri Ušakov.

«Ma ei näinud seda, see polnud mu laual, kuid kui ta («Donetski rahvavabariigi» liider Deniss Pušilin - toim) selle saatis, siis see ilmselt kohale ka jõuab,» ütles Ušakov.

Teisipäeval avaldas Pušilin videopöördumise, milles palus Venemaal anda piirkonnale, kus Ukraina viib läbi terrorismivastast operatsiooni, igasugust võimalikku abi.  

Alates pühapäevast on kokkupõrked separatistide ja Ukraina sõjaväe vahel muutunud järjest verisemaks ning kasvanud on ka tsiviilohvrite arv. Kiiev on juba ammu lubanud tõhustada separatistidevastast operatsiooni ning valmistub andma Donetski ja Luganski piirkonna hõivanutele otsustavat vastulööki.

Venemaa omakorda on kutsunud mitmes avalduses üles Ukrainat lõpetama sõjategevust Donetskis ja Luganskis. Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et kui relvade tärin ei vaibu, pole võimalik Kiievil alustada läbirääkimisi idaoblastite esindajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles