Tiit Matsulevitš: olukord Ukrainas näitab halvenemise märke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Matsulevitš.
Tiit Matsulevitš. Foto: Erakogu

Kinni võetud OSCE vaatlejate röövijatega peetakse läbirääkimisi, kuid üldine olukord Ukrainas näitab halvenemise märke, nentis Odessas OSCE erimissioonil viibiv suursaadik Tiit Matsulevitš.

Matsuleviš selgitas, et märtsi lõpust Ukrainas tegutsev erimissioon on erinev vaatlusmissioonist ning kinnitas, et röövitud vaatlejad kuulusid erimissiooni koosseisu, mis tegeles presidendivalimiste vaatlusega, vahendas ERR Uudised Vikerraadio saadet «Uudis+».

Pärast valimisi puhkes sõda

Vaatlejate töö turvalisust kommenteerides ütles Matsuleviš, et tegu ei ole lihtsa ja ohutu tööga ning stressifooni on palju. Matsuleviši sõnul peab arvestama sellega, et julgeolekuolukord ei ole Ukrainas roosiline ja loodeti, et pärast õnnestunud presidendivalimisi olukord deeskaleerub ehk asjad hakkavad lahenema.

«Tegelikult on toimunud hoopis vastupidine, sest ööl vastu esmaspäeva puhkes sõna otseses mõttes sõda ja mitte väikestes linnades vaid lausa Donetski linnas, me ei pea endale tegema mingeid illusioone, et see olukord võiks lähemal ajal paremaks minna,» ütles Matsulevitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles