ÜRO: teine OSCE rühm pääses vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE logoga auto sisenemas Slovjanskisse.
OSCE logoga auto sisenemas Slovjanskisse. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval Ida-Ukrainas kinni peetud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusrühm pääses mõne tunni järel vabaks, kuid nädala alguses kaduma läinud nelja vaatleja, sealhulgas ühe eestlase kohta teave puudub, ütles ÜRO asepeasekretär Jeffrey Feltman.

Feltmani sõnul oli OSCE erivaatlusmissiooni juhtiv Türgi suursaadik Ertuğrul Apakan teda teavitanud, et 11 vaatlejat, kellega kolmapäeval side katkes, lasti Donetski oblastis vabaks. Vaatlejad võis kinni pidada «relvastatud rühmitus», ütles Feltman ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel.

OSCE teatas varem, et kolmapäeval kaduma läinud vaatlejad olid kolme sõidukiga teel Donetskist Dnipropetrovski ja peatati Marinkas asuvas kontrollpunktis.

Kaks päeva varem, esmaspäeva õhtul läksid Donetski oblastis kaduma neli OSCE vaatlejat Eestist, Šveitsist, Taanist ja Türgist.

OSCE erivaatlusmissioonil on Ukrainas ligi 280 relvastamata vaatlejat. Nende ülesanne on kohtuda kohalike ja riigivõimudega, aga ka erinevate rahvuste, usuorganisatsioonide ja vabaühenduste esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles