Valitsus algatas lastekaitseseaduse eelnõu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed.
Lapsed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus algatas täna lastekaitseseaduse eelnõu, mis sätestab selgelt lapse õiguste põhimõtted ja nende tagamise järelevalve.

Seadus näeb ette keskse riikliku lastekaitse rakendusüksuse loomise, mille ülesanne on koordineerida lapse heaolu tagamiseks koostööd riigi ja omavalitsuste vahel, teatas valitsuse pressiesindaja.

Seaduse järgi toetab riik omavalitsusi, et parandada kohaliku tasandi lastekaitsetöö kvaliteeti.

Seaduses ette nähtud tegevused tagavad lastekaitse tulemuslikuma ja kuluefektiivsema korralduse, arendavad ennetustööd ja varast sekkumist laste probleemide vältimiseks ning perede toetamiseks.

Õigeaegselt toetatud lapsed saavad edukamalt hakkama hariduse omandamisel ja tööturul, mis omakorda on seotud suurenenud indiviidi keskmise sissetulekuga. Viimane tähendab ka kasu riigile maksustatava tulu näol. Eelnõu on kooskõlas ÜRO lapse õiguste konventsiooni, Euroopa Liidu põhiõiguste harta ja teiste asjakohaste õigusaktidega, teatas valitsuse pressiesindaja.

Eelnõu rakendamisega seotud kulud perioodil 2016–2021 on konservatiivsete hinnangute alusel kokku 6 543 236 eurot, milleks kulub aastatel 2016-2018 kokku 2 956 038 eurot ja aastatel 2019-2021 kokku 3 587 198 eurot.

Eelnõus ette nähtud meetmete rakendamine vähendab pikemas perspektiivis riigi kulutusi probleemidega tegelemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles